2007/04/19

Dinkel Rolle mit Möhren Ricotta Estragon Füllung * Spelt rolls with Carrot Ricotta Taragon Filling

TextGastgeberin diese Woche beim Weekend Herb Blogging # 79 ist Sher von What did you eat? aus Davis in Kalifornien.
Host of this weeks weekend herb blogging # 79 is Sher from What did you eat? from Davis in California.


Dinkelrolle mit Möhren Ricotta Estragon Füllung
Zutaten:
1 Packung Dinkelbrotmischung Gut & Gerne
6 kleine Möhren
3 Stengel Estragon
250 g Ricotta, mit Wasser cremig rühren
320 ml Wasser
Salz
Zubereitung:
Den Teig nach Vorschrift zubereiten. 25 Minuten ruhen lassen. Dann erneut durchkneten. Ausrollen und Möhrenraspel, Ricottacreme und darüber fein gehackten Estragon verteilen. Zu einer Rolle formen. Die Rolle auf Backpapier auf ein Backblech legen und nochmals 30 Minuten ruhen lassen. Den Backofen auf 250° vorheizen und die Rolle zunächst 20 Minuten backen. Hitze auf 150° reduzieren und weitere 55 Minuten backen.
Guten Appetit!


Spelt roll with carrot-
ricotta-
taragon filling
Ingredients:
1 Convenient spelt flour ready to bake bread mixture
6 little carrots
3 shoots of taragon
250 g ricotta to be made to a smooth paste adding water
320 ml water for the dough
Preparation:
Follow instructions as given, set the dough aside for about 20 minutes. Knead dough again adding some flour. Roll out like a pizza. Give carrot bits, ricotta and them top with taragon. Roll all to form a loaf. Put it on a baking paper sheet and let it rest again for about half an hour.
Prehaet oven to 250° C if normal one, to 220°C if its a convection oven or gas oven.
Bake at this heat for 20 minutes. Reduce heat to 150°C and bake again for 55 minutes.
Enjoy!


TextKalyn von Kalyn´s Kitchen möchte jede Woche Neues über Kräuter, Gemüse oder Blumen erfahren. Diese Woche wähle ich Estragon aus.
Estragon
Geschichte
Bekannt in: China seit 2000-1000 v. Chr.
Im arabischen Raum als wildes Würzkraut bekannt
Den Römern unbekannt
Italien seit dem 13. Jh.
Ab 16. Jh. über Frankreich in Europa verbreitet
Heilwirkung: beruhigend, harntreibend, schmerzstillend.
Beruhigend: Blähungen, Husten, Schluckauf, Übelkeit, Zahnschmerzen
Anregend: Galle, Magen, Niere
Heilend: Ödeme, Nervosität, Frühjahrsmüdigkeit
Lindernd: Gicht, Muskelkrämpfe, Rheuma, Schlafstörungen
Stärkend: Rekonvaleszenz, Vitamin C Mangel, Zinkmangel
Inhaltsstoffe: ätherische Öle, Asparagin, Beta-Sitosterol, Cavon, Cumarine, Estragol, Eugenol, Glutaminsäure, Calium, Jod, Kampfer, Limonen, Menthol, Phenol, Pytosterole, Salyzilsäure, Thujon, Umbelliferol, Vitamin C, Zink.
Verwendung: Blätter mit/ohne Stengel, frisch oder getrocknet
Als Tee: harntreibend, magenberuhigend
Frische Blätter: in Salaten und Marinaden, Senf, Majonnaise
Mit Stengeln: in Suppen, Saucen, Essig, eingelegten Gurken
als Paste: zur Behandlung von offenen Wunden und Zahnschmerzen
Getrockenet: strenger und herber als frisch
TextKalyn from Kalyn´s Kitchen wants uns every week to introduce some herb, flower or vegetable. I chose taragon this week.
Tarragon
History since 2000-1000b.Chr. known to the Chinese
introduced as wild herb an arabian kitchen
not known or used by the Romans
first mentioned in Italy in the 13. century
from 16. century onward making known in Europe by French kitchen
medical indication: calming, water reducing, good to kidney function
calming: cough, stomach ache, throat ache, hick up, tooth ache
inspiring: bile, kidney, stomach
curing: head ache, nervousness, spring sleepyness
softening: gout, rheumatism, muscle cramp, sleeping insufficiency
strengthening: after illness, Vitamin C, zinc
Ingredients: etheral oils, Asparagin, Beta-Sitosterol, Cavon, Cumarine, Estragol, Eugenol, Glutaminsäure, Calium, Jod, Kampfer, Limonen, Menthol, Phenol, Pytosterole, Salyzilsäure, Thujon, Umbelliferol, Vitamin C, Zinc.
Making use of: leaves, stems, fresh or dried
Tea: fresh or dried leaves for cure of stomach, throat
fresh leaves: salads, mayonnaise, mustard, vinegar
stems and leaves: soups, sauces, vinegar, preserved cucumber
as a paste of fresh leaves: to cure wounds and tooth ache
dried: more intense and bitter

2 Kommentare:

Sher hat gesagt…

That looks fabulous! And so creative too. I think the carrot and taragon filling would be delicious. Thanks for taking part in WHB! :):)

Kalyn Denny hat gesagt…

Very interesting, and it made me realize that I've never cooked with spelt, or even tasted it that I can remember. Must change that.